Sykkeltur Skrøytnes rundt

Bli med på tur langs Pasvik-elven og opp til 96 høyden med god utsikt over til Russland.
Vi stopper også på ett fuglekikkertårn for å se hva som rører seg blant fuglene på elva.

BIRK tar opp til 3 gjester med på "fatbike"-tur Skrøytnes rundt.

Turen er på omlag 20 kilometer.
Det er forholdsvis lett og flatt rundt hele runden bortsett fra når vi "klatrer" opp til 96 høyden.

Vi sykler forbi store myr-områder hvor mange lokale plukker sin forsyning av multebær, er det på rette tiden av året stopper vi å plukker en kopp hver.
Vi stopper å går ned til ett av dalens fugletårn, her kan man på rette årstiden se hundrevis av fugler som trives i våtmarksområdene.

Vi sykler opp til 96 høyden, her ligger ett gammelt militært tårn som i dag er ett utkikkspunkt for gjester. Er tårnet åpent kan en kjøpe billett å klatre opp for en super utkikk over til Russland. Dette er den utsikten grensesoldatene ønsket å ha under sin bevoktning av grensen til Russland. En ser over til den nærmeste byen Nikel.

Videre passerer vi flere av dalens bondegårder, de fleste bøndene i Pasvik driver med melkeproduksjon, en av disse har spesialisert seg i ysting av ost - vi stopper her og dere får mulighet for å kjøpe med dere lokal ost fra Pasvik.

Deres guide vil bringe med te, kaffe og vann på turen.

Varighet ca 4 timer

Vis mer
Build: 02.07.2020 17:10:58, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-8286.cbischannel-30183.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails