Husky safari - weekend

Dato: Fredag 11 des 2020 - fredag 2 apr 2021

Husky safari weekend
3 dager med hundespann, 2 netter på vår villmarkskoie. Alle måltider inkludert fra lunsj første dag tom. lunsj siste dag.
Faste avganger gjennom vinteren.
Oppholdet kan forlenges med netter i vårt gjestehus og andre aktiviteter.

 

Her er våre fast oppsatte turer for vinteren 2018/2019, vi vil tilby liknende turer på andre dager dersom vi får en forespørsel og har kapasitet i tidsrommet dere ønsker å dra på tur. Bestill tidlig for å sikre deg en flott tur i Pasvikdalen!

På alle våre overnattingsturer deler i utgangspunktet to og to gjester på en slede. Det vil si at en sitter på og en kjører sleden – og det er anledning til å bytte underveis. Dere vil få den opplæring som er nødvendig for å kunne kjøre våre hundespann. Under turen vil dere få ansvar for hundespannet dere får tildelt og dere vil selv stå for oppseling, foring, reingjøring og selvfølgelig all den ros hundene fortjener. Første dag kjører vi normalt en distanse på 10 til 18 km. For de av dere som er med oss på tur over flere dager øker vi distansen, hvor langt vi kjører avhenger av vær og føreforhold. Vi kommer tilbake til vår villmarkshytte og base for overnattingsturene - Myrbekkoia hver ettermiddag. Været endrer seg fort i Finnmark og vi vil ikke være bundet slavisk til ett program, men alltid være fri til å tilpasse programmet til vær og føreforhold – selvfølgelig til våre gjesters beste.

Myrbekkoia er ikke forsynt med elektrisitet eller innlagt vann. Vi har to vedovner til som varmekilde og talgelys til belysning. Vi må bære inn vann og ved både til koia og til saunaen – vi ser på det som naturlig at våre gjester hjelper til med dette arbeidet.

Vi vil tilberede mat til dere under oppholdet og bruker mye lokale ingridienser i det vi lager, slik som reinkjøtt, fisk fra Pasvikelva, samt bær sanket i naturen rundt oss. Vi har ingen tradisjon for vegetariske retter i Finnmark, det er derfor svært viktig at vi får vite om spesielle matpreferanser så snart bestillingen blir gjort slik at vi kan være best mulig forberedt.

2 personer per hundespann
Lån av scooterdress, lue, votter og sko
Overnatting i koselige koier
Sauna
Lokal mat
Transport fra/til Kirkenes i direkte tilknytning til turen


TURDATOER 2018-19
14.- 16. desember
25.- 27. desember
29. - 31. desember
4. - 6. januar
25. - 27. januar
8. - 10. februar
15. - 17. februar
22. -24. februar
1. - 3. mars
8. - 10. mars
15. - 17. mars
29. - 31. mars
5. - 7. april
6. - 8. april
13. - 15. april

Priser FRA:
7800 kr per person med singel slede
6500 kr per person i twin sledePROGRAM PASVIK WEEKEND

1. dag

henting i Kirkenes. 11.00-11.30 Kirkenes flyplass, 12.00 Scandic/Thon hotell Kirkenes
guided tur opp til vår kennel i Pasvikdalen
lunsj enten på Melkefoss eller etter ankomst Myrbekken (klokken blir rundt 15.30 før vi spiser)
utdeling av låneklær. Vi stiller med scooterdress, gode varme sko, lue og votter. All inner bekledning må dere medbringe selv. Vi anbefaler fra ett til flere lag med rein ull.
hundekjørerens ABC – hvordan kjøre hundespann
første hundetur opp til vår villmarkskoie på Myrbekken
vi rigger oss til på koia, seler av hunder og starter å fyre for å få varmen i koia
hente vann og ved til koie og sauna
fore hundene
sauna
middag

2. dag

frokost
foring av hundene
gjøre klart og dra ut på dagstur med hundene
lunsj ute ved bål i skogen eller ved bålplassen på koia etter endt tur
mere hundekjøring?
retur til koia, avseling av hunder og starte oppvarming av koie og sauna
foring og reingjøring av kennelen
sauna
middag

2./3. dag

frokost
foring av hundene
rydde og vaske koia før avgang
kjøre hundespann tilbake til Melkefoss og hovedkennelen vår
transport tilbake til Kirkenes eller dere kan bestille overnatting i vårt gjestehus for å forlenge oppholdet


SOM GJEST BØR DU VÆRE OPPMERKSOM PÅ:

dere vil kjøre 2 personer per slede (om du ikke forhåndsbestiller singel slede), dvs at de færreste av våre gjester vil ha en guide bak på sleden
fordi dere som gjester vil være involvert i både innseling, avseling av hunder, samt å kjøre sledene krever det at dere er i normal fysisk form
gjester som er svært dårlig til bens eller har ryggplager anbefales ikke å være med på våre hundeturer som ikke kun foregår på flat mark
menyen på våre turer er fastsatt, ved spesielle behov mht til mat må dette meldes ved bestilling

HVA HAR STILLER VI MED TIL DIN TUR?

Vinterdress i størrelse 8 år opp til XXL, utenom disse størrelsene må dere ha dette med selv
Gode luer og votter
Varme sko i størrelser fra 36 til 48 i EU størrelser
Liten hodelykt
Dyne, sengtøy og håndklær

HVA BØR DU TA MED DEG PÅ TUR?

to/tre lag med underbekledning – vi anbefaller ren ull. Det er til tider kaldt å sitte i sleden og noen har stor glede og nytte av varmeposer (teposer) som en legger inn i sko eller votter.
kamera, gjerne med ekstra batteri
personlige toalettsaker
ett stort smil per person
Vi anbefaler at det dere ønsker å bringe med ut på tur, rommes i en liten dagstursekk da det er svært begrenset med plass på sledene til bagasje

Risiko – ansvar

Alle turene våre er forbundet med en viss risiko. BIRK opererer i et arktisk klima og vi jobber med dyr. Vi gjør alle gjestene våre oppmerksom på at turene med oss skjer på egen risiko, det vil si at vi ikke står til ansvar for eventuell skade på person eller utstyr under turene våre. Alle gjestene våre må underskrive på at de aksepterer dette før turen starter.

Det er viktig for BIRK å presisere at vi så langt ikke hatt personskade eller vesentlig skade på utstyret til gjestene våre. Vi vil selvfølgelig gjøre alt for at turen skal bli en fantastisk opplevelse!

Vis mer

Bestill nå

Om denne aktiviteten

Fasiliteter
Familievennlig Måltid inkludert
Build: 01.01.2000 00:00:00, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-8286.cbischannel-30183.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails